На косъм от смъртта се разминава Кристина Димитрова при потопа в Гърция.Знаменитата

...
На косъм от смъртта се разминава Кристина Димитрова при потопа в Гърция.Знаменитата
Коментари Харесай

Кристина Димитрова на косъм от смъртта при потопа в Гърция

На косъм от гибелта се разминава Кристина Димитрова при потопа в Гърция.

Знаменитата певица и приятелите й таман минават с джипа си по мост, който след няколко минути пропада. " Преминахме през пъкъла “, споделя Димитрова, откакто едвам се измъкна от наводненията в Гърция, " Аз не съм от оплакващите се хора. Напротив - оправям се, само че това наводняване беше най-страшното нещо в живота ми. Все отново се отървахме относително леко, тъй като доста българи все още бедстват и не знаят по кое време ще съумеят да се върнат в родината “, прибавя изпълнителката.

Певицата е била на едно от най-уязвимите за наводняване места - Афисос. То се намира сред планината и морето. На 5-и сутринта всички там се събудили от страховит екот. " Вода, доста бурна и страшна прииждаше от планината. Всички улици се бяха трансформирали в реки. Беше доста ужасно “, споделя разгорещено Димитрова.

Всички решили бързо да си съберат багажа и да избягат. Кристина към момента се пита кое е било по-доброто решение - да останат или да тръгнат. " Пътувахме около 10 километра във вода към 50 сантиметра, с наноси и тиня. След това една приливна вълна ни удари, покри ни и колата спря “, спомня си с смут певицата. Кристина е пътувала с високопроходим автомобил, само че все пак това не ги е избавило от стихията. " През живота си такова нещо не съм виждала “, безапелационна е певицата.

По пътя се разминават с няколко пожарникарски коли, които обикалят да търсят бедстващи хора. Когато закъсват, единствено след минути идва пожарна, с цел да ги избави. " Качваха ни един по един, тъй като за повече нямаше място. Беше завеса от дъжд и просто взехме с нас най-необходимото. Оставиха ни в едно крайпътно заведение. Постепенно след нас започнаха да докарват и други бедстващи хора. Нямаше нито ток, нито вода “, споделя певицата.

След това при Кристина и компанията й идват и другари от другия завършек на Волос, които ги взимат и ги настаняват в личната си къща. " Имахме страховит шанс да се измъкнем бързо и относително безболезнено. Обаче язовирът над Лариса преля и целият град бе във воден капан. Синът ми пристигна от София да ни вземе, само че към този момент нямаше достъп до нас “, спомня си за ужасните си прекарвания Димитрова.

Все отново след 6 дни драма певицата и приятелите й съумели да се измъкнат от водата. Тръгнали през планините, като минали към 1000 километра по заобиколен път. " Очаквах да минем през кози пътеки, само че се оказа, че това е първокачествен път, какъвто не бях виждала скоро “, споделя певицата. Джипът на Кристина Димитрова останал на пътя и тя чака да бъде взет от застрахователите. Бедствието нанесло и други вреди на певицата.

" Изпуснах ангажимент да бъда жури на фестивала " Пей сърце “ в Кюстендил, само че хората проявиха схващане съжалява тя. Явно шансът постоянно работи за Кристина. Може би тъй като тя е оптимист в живота. " Един мост падна няколко минути откакто го преминахме. Въобще не ми се мисли какво можеше да ни се случи, в случай че се бяхме забавили малко. “

Според Кристина Димитрова такива моменти ни вършат мощни и ни карат да се замислим какъв брой сме дребни пред мощта на природата, написа България Днес.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР